Trix 2-3 år

Här får de allra yngsta spela boll med mamma eller pappa.

Vi använder blåa plastbollar som är lätta att träna med. Vi gör boll-lekar, övningar och upplägget utgår ifrån barnens upptäckarglädje. Förälder och barn tränar tillsammans under hela lektionen.

Varje lektion är 40 min och kursen är på 10 veckor. På vårterminen avslutas kursen med Trix Bollfest och höstens sista tillfälle välkomnar vi närmsta familjen som får se hur en lektion fungerar. All träning sker inomhus. Pojkar och flickor tränar tillsammans.

Första terminen får varje barn en boll och en pump hem som skall användas på lektionerna. Bollen är personlig och ger möjlighet att träna hemma mellan lektionerna. Bollen ingår i kursavgiften.

Ledaren följer en kursplan utarbetad av pedagoger och idrottslärare på Be Sporty och här är några delar av upplägget på lektionen:

• Samling och Uppvärmning
  • Trix ( lära känna, passa, skjuta bollen)
  • Team work
  • Let´s play
  • Avslutning

Våra ledare har gedigen bakgrund inom bollsport och är handplockade och rekryterade med noggrannhet. De genomgår Be Sportys ledarutbildning innan de börjar undervisa. Efter grundutbildningen går de också en utbildning i säkerhet och hjärt-lungräddning.

När våra ledare sedan börjar undervisa deltar de kontinuerligt på fortbildning 2 ggr per år.