För föräldrar

Bakom konceptet Trix Bollskola står Be Sporty Utbildning AB. Vi är en samling eldsjälar som brinner för barn och idrott. Vi har bedrivit kursverksamhet för barn i över 10 år och här får du gärna läsa om vilka vi är.

Tanken till Trix Bollskola föddes när flera av oss på Be Sporty deltagit i idrottsaktiviteter med våra egna barn. Vi funderade på vad som är viktigt från ett barns perspektiv när man skall lära sig en ny idrott. Vi kom fram till att grunden i vår verksamhet skall bygga på att väcka nyfikenhet, lust och glädje för fotboll. Vi tycker också det är viktigt att varje barn får chansen att känna "sig duktig" utifrån sina förutsättningar. Att alla har en plats i gruppen och känner tilltro till sin egen förmåga är viktigast av allt. Läs mer om de värderingar som varit vår ledstjärna när vi skapat Trix.

Ledare

Alla våra ledare har genomgått en noggrann rekryteringsprocess. De har alla en gedigen bakgrund om bollidrott och idrottsliv. Viktigast av allt är att de alla delar värderingar om att det är glädje, upplevelse och gemenskap som skall stå i centrum för vår verksamhet. Alla barn skall bli sedda och känna tilltro till sin egen förmåga.

Trix-ledarna har genomgått Be Sportys ledarutbildning. Därefter deltar de i en säkerhetsutbildning och lär sig även Hjärt och lungräddning.

Som extra säkerhetsåtgärd tar vi också alltid ett registerutdrag ur polisens belastningsregister innan anställning. Det här gör vi för att du som förälder skall känna dig trygg med vår personal.

Pedagogik

Sedan starten 2003 har Be Sportys pedagogik byggt på upplevelser och rörelseglädje. När vi skapar våra lektioner utgår vi från vad barnen tycker är roligt. Vi bygger vårt upplägg på en kursplan som görs inför varje läsår. Kursplanen genomsyras av variation i övningar samt att övningarna är anpassade efter barnens motoriska utveckling.

Tjejer och killar i samma grupp

När man är mellan 2-6 år är det roligt att vara både killar och tjejer i grupperna. Vi ser en stor fördel med blandade grupper och håller därför inte pojkar och flickor åtskilda.

Icke-elitism

Varje barn har rätt att få utforska glädjen med fotboll och idrott utifrån sina förutsättningar. Därför bygger vi vår verksamhet på att alla skall kunna delta på lika villkor. Vi tycker det är viktigt att varje barn känner tilltro till sin egen förmåga redan från start i en aktivitet. Då finns förutsättningar att våga prova och utvecklas. Därför är vi en motvikt mot utsållningar och elitsatsningar för barn i unga år. I Trix bollskola är syftet att upptäcka hur kul det är med fotboll och få chansen att utvecklas utifrån där man befinner sig motoriskt och tekniskt.

Inskolning

Att ditt barn känner sig trygg på lektionen är det viktigaste för oss.

I Trix 2-3 deltar du som förälder aktivt under hela lektionen. Glöm inte att du också skall vara ombytt till träningskläder. Syskon kan tyvärr inte närvara under lektionen, eftersom du som förälder kommer behöva allt fokus på dig och ditt barn.

I Trix 4-6 år är vår huvudregel att om barnet klarar sig själv i salen från första lektionen är det att föredra. Då får vi bäst kvalité på lektionen. Men vi vet att denna process tar olika lång tid för olika barn så därför tillämpar vi inskolning. Om ditt barn behöver ha med dig med under första lektionen går det fint och du som förälder kommer då delta aktivt på lektionen.

Under inskolningen deltar 1 förälder per barn, syskon kan tyvärr inte delta.

Klädrekommendationer

Välj träningskläder som du trivs i. Det kan vara shorts och t-shirt. På fötterna är det bra att ha en gymnastiksko som är för inomhusbruk.

För den som vill finns också en Trix-tröja att köpa i vår webshop.

Ordningsregler

För att få en så rolig, säker och givande lektion som möjligt är det viktigt med ordningsregler på lektionen.

Dessa regler har vi skapat för elevernas skull och är något som alla våra ledare arbetar efter.

Alla föräldrar skall kunna känna en trygghet i att våra lektioner är säkra och håller hög pedagogisk kvalité.

Här är våra ordningsregler:

• Alla elever skall efter sin förmåga delta i de övningar vi gör.
  • Det är inte tillåtet att vara på redskap, ribbstolar eller fönsterbänkar mm mellan momenten eller när ledaren ger instruktioner.
  • Alla elever behöver vara inne i salen under hela lektionen.

Hos oss är alla barn lika viktiga och värdefulla. Vi kommer på alla sätt vi kan inspirera till rörelseglädje under lektionen. Olika barn anpassar sig olika snabbt till dessa regler. Ibland kan vi behöva ta hjälp av dig som förälder om ditt barn behöver extra stöd för att komma in i rutinerna på lektionerna. Planen läggs upp tillsammans med ledaren och är en naturlig del i vårt arbetssätt.

Kommunikation med dig som förälder/målsman är viktig för oss

Hjälp oss gärna att bli bättre eller ge oss värdefulla synpunkter.

info@besporty.se eller 0771-444100